Wave
Wave
Wave
Wave

Fietstocht naar Goedereede

Iedere zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur

Fiets gezellig mee naar het historische stadje Goedereede. Onderweg zullen wij door het mooie duingebied van Ouddorp fietsen en komen we onderweg langs een aantal historische plekjes zoals bijvoorbeeld de oude Vuurtoren van Goedereede, de molen en de haven. Als we in Goedereede aangekomen zijn is er de mogelijkheid voor een kop koffie en een heerlijk stukje taart. Hierna krijg je 30 minuten om door dit mooie stadje heen te lopen. Na de vrije tijd verzamelen we weer op het afgesproken punt en fietsen we gezamenlijk weer terug naar Ouddorp Duin. De fietstocht zal ongeveer 2 uur duren.

Aanmelden via de receptie van Ouddorp Duin of via info@houtenkaap.nl

Arrangement 1: Fietsverhuur + koffie en gebak €12,50
Arrangement 2: Fietsverhuur E-bike + koffie en gebak €17,50
Arrangement 3: Deelname (je neemt je eigen fiets mee) + koffie en gebak €7,50..

meer info of aanmelden

Workshop KunstPlus: Glassierraad maken

Zondag 17 december van 12.00 tot 16.00 uur

In deze creatieve workshop kunnen volwassenen en kinderen onder begeleiding van kunstenares Marja Bergwerff een uniek glassieraad maken. Een aanrader met het oog op kerst!

Van kleine stukjes glas, doorzichtig of opaal, met een glimmertje of juist kleur, wordt een compositie gemaakt. Dit wordt in een keramisch potje in een gewone huishoudmagnetron geplaatst en na ongeveer 20 minuten smelt dit bij 800 graden tot een oranje rond bolletje egaal ineen. Na afkoelen wordt hiervan een glassierraad gemaakt, zoals een hanger, ring of broche. Maximaal 6 deelnemers tegelijkertijd.

Kosten: €25,- p.p. incl. materialen
Locatie: Strandtheater Houten Kaap, Westerweg 28 Ouddorp

meer info of aanmelden

Lezing KunstPlus door Foke Stribos

Zondag 14 januari 14.00 tot 17.00 uur

'Abstractie, expressie en ik’

Foke Stribos schildert met brede kwaststreken kleur, vorm en ritme. Thema’s vindt hij veelal in de Bijbel, de natuur, het schilderplezier zelf en uiteraard in de reflectie daarop. Een thema als uitgangspunt, of samenstellingen van beelden en beeldfragmenten die nieuwe genereren, brengen associaties en denkprocessen op gang, die hem vervolgens weer onzeker maken en prikkelen. Op deze wijze creëert hij zijn werken van acryl met zand of olieverf op doek of op paneel. Foke beeldt zowel de geabstraheerde werkelijkheid uit als ook het in thema’s vervatte realisme.

Aanmelden kan via info@houtenkaap.nl of via de website van Foke Stribos: https://www.fokestribos.nl/nl/Contact/.

meer info of aanmelden

Wat staat er op het programma?

Bekijk de Uitwaaier (PDF)